вівторок, 11 жовтня 2011 р.

Як український суддя в Страсбурзі погуляв

Справа уже майже річної давності, але все таки буде цікаво...
"За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Верховного Суду, з 26 по 29 січня 2011 року, голова Верховного Суду Василь Онопенко перебував з офіційним візитом в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі."




































Звичайна робоча поїздка, нічого дивного, але...



































За незначну суму 4 200 євро (45 тисяч гривень) на добу, суддя Онопенко скромно розмістився в розкішних апартаментах «Єлисей-Престиж» з видом на Єлисейський палац Президента Франції. Для заможної України це навіть не сума для головного судді України. 


Згідно рахунку, до себе в номер він замовив пляшку колекційного віскі «Далмор Кандела», вартістю 9 тисяч 700 євро, як говориться в рекламі - «Чудовий бленд найбільш старих збережених у світі запасів високогірного віскі, що включає розливи 1868, 1878, 1909, 1922, 1939 і 1951 років »та півкілограма добірної чорної ікри за 1080 євро (тут реклама не потрібна). Потім пішли елітне шампанське, гастрономічні витребеньки з жарких країн - все разом обійшлося у півмільйона гривень.

Це ще далеко не весь перелік службової поїздки. Питання в тому, чи справді міг собі позволити Онопенко так розкидатися грошима?

Чек в загальному цікавий. Коли ця інфа з’явилася в неті, то усі казали, що це замовлення ПР, аби усунути бютівця і поставити свого донецького судд. Але ніхто Онопенка не усунув і він далі Голова Верховного суду України. 

Отож, підроблений чек чи ні залишається на розсуд кожного. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар