середа, 12 жовтня 2011 р.

800-річчя Збаража. А проблеми залишаються невирішеними.

Цими вихідними (15-16 жовтня) у Збаражі пройдуть офіційні святкування до 800-річчя міста, програму святкування можна переглянути тут. Місто привели до досить незвичного вигляду. Все підкрасили, підмалювали, ну як в кращих традиціях комунізму, головне, щоб зовні все виглядало. 

Ніби все добре йде, в загальному плані. Мають новий-старий стадіон відкривати, будівництво якого виглядало досить дивним чином, але зробленої роботи важко не оцінити. Назвали це народною будовою і всіх "охочих" зігнали на будову. Не обійшлося без маленьких інцидентів, детальніше про це тут. Оскільки правоохоронні органи не бачить ніяких ознак злочину, то будемо вважати, що так воно і є.

Проте чомусь усі намагаються мовчати, що Збараж досі не має бюджету, точніше він його має, але хтось дуже не хоче, щоб бюджет працював.
Ще в грудні минулого року міському голові міста Збаража депутати міської ради висловили недовіру. Але міський голова не рухувався з думкою депутатів до того, то і не дивно, що залишати крісло не захотів з оголошенням недовіри. Почалася судова тяганина, яка триває і досі. Депутати, міський голова, районний прокурор, голова райадміністрації і юристи - усі по різному трактують рішення судів... Так сталося, що депутати і мер почали працювати окремо, депутати приймали рішення, а екс-мер вперто ховав печатку і не пропечатував рішення. Це ж сталося і з бюджетом, депутати його прийняли, а мер рішив, що поки він не буде одноосібно керувати містом, то місто може і без бюджету пожити.

30 вересня 2011 року рішенням міської ради печатку, яку світ не бачив більше як пів року, визнано втраченою. Прийшлося депутатам робити нову печатку міської ради. Тепер вже рішення печатаються новою печаткою. Громадяни, які довгий час чекали на рішення, нарешті отримали їх на руки. Але з бюджетом все далі складно. Казначейство чекає відповіді з прокуратури по законності нової печатки. Хоча із міліції уже прийшла їм відповідь, що не вбачається порушення закону у тому, що міська рада виготовила нову печатку. Яку ще відповідь від прокуратури треба казначейству не відомо.

Про те, що місто без бюджету, а 1/12 уже закінчилася чомусь мовчать  у райраді і райадміністрації. Саму міську раду уже відключили від електромережі за неоплату. Так як більшість працівників не сидять в кабінетах, а працюють на вищезгадані народній будові, то не відчувають незручності в роботі. На черзі дитячі садочки, їм дали час до понеділка, от день міста в суботу і неділю відгуляють і почнеться цікаве життя , але станом на понеділок уже всі забуть про Збараж з його невирішеними проблемами.

Немає коментарів:

Дописати коментар