суботу, 17 березня 2012 р.

Міський голова Бочаров М.Г. НЕ хоче звітувати про фінансові збитки понад чверть мільйона гривень… Або, як кермує мер


« ВІСНИК ДЕПУТАТА №9 »

Міський голова Бочаров М.Г. НЕ хоче звітувати про фінансові збитки понад чверть мільйона гривень…

Або, як кермує мер


Покращення життя вже сьогодні!


У січні – лютому 2012р. в Збаразькій міській раді фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області проводили ревізію Збаразького міського бюджету за останніх два роки, і виявили фінансові порушення на суму понад 252 тис.грн. ( 236 тис. грн, це недоотримані доходи).  Зокрема:
  • внаслідок реалізації майна (будівель) за заниженими цінами міський бюджет втратив більше 130 тисяч грн.
  • через необліковану дебіторську заборгованість за деякими договорами купівлі-продажу приміщень – ще майже 53 тисяч грн.
  • не укладення належним чином договорів оренди землі спричинило до втрати 23,5 тис. грн. Окрім того, орендарі не перерахували понад 16 тис. грн. плати за землю.
  • завищено на 16,5 тис. грн. посадові оклади, надбавки і доплати, оплати відпусток, індексації тощо.
За порушення бюджетного законодавства ініційовано та застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.
Прокуратура Збаразького району та Управління Служби безпеки України в Тернопільській області володіють ситуацією «РОЗБАЗАРЮВАННЯ» коштів збаразької громади. Що далі? Чи знову все буде шито – крито – і прикрито?

А тим часом, заплановану чергову сесію Збаразької міської ради 13 березня, було зірвано.
 
На основі результатів перевірки КРУ міські депутати подали звернення на ім’я голови Збаража заслухати звіт Бочарова М.Г. на черговій сесії про виконання службових обов’язків, тобто щодо фінансових порушень, на суму понад 252 тис. грн.
13 березня, у вівторок, на сесію прибуло 24 депутатів та зареєструвалося усього 18, шестеро «друзів» міського голови, за вказівкою декого не реєструвалися: це - Мокра О.В., Данилюк О.В., Муравка О.Г., Напованець П.М., Когуц Д.Ф.,Гавіловський В.Я. 

В результаті - сесія не відбулася. Чомусь мера і його депутатів вже не турбують людські невирішені земельні питання, дошкільні заклади, податки підприємців, благоустрій міста тощо. А , може, причина – відчуття безнаказаності і вседозволеності?

П.С. Якщо мовчать Закони України, якщо спить людський суд, то Божий Закон не за горами…

Прес-служба Збаразької РПО ВО «СВОБОДА»

Немає коментарів:

Дописати коментар