пʼятниця, 2 грудня 2011 р.

В Збаражі намічається крах самоврядування


Здавалося, що абсурдним рішенням регіоналів вже настав кінець, що після узаконення тушкування депутатів, ув’язнення лідерів опозиції, спорудження стадіонів руками учнів, обкрадання підприємців, чорнобильців, афганців і інших верств населення їм уже нічого не потрібно у судової гілки влади, яка приймає рішення іменем України. Проте не тут-то було, мер Збаража, після залякування і спроб фізичної розправи над депутатами, таки знайшов спосіб як заставити народних обранців прийняти бюджет ще раз, щоб передбачити статті фінансування на його забаганки. Це мабуть нонсенс у судочинстві — міський голова подався в суд, щоб зобов’язати міську раду прийняти бюджет. Так як бюджет приймають депутати, то можна сказати, що мер просить суд зобов’язати депутатів голосувати так як це йому потрібно. 

Також мер хоче заставити депутатський корпус прийняти звіт по виконанню бюджету за 2010 рік. Оскільки, депутатам протягом року не були надані документи по бюджету за попередній рік, не передали жодних рішень міської ради попереднього скликання, то логічно, що мер вживає всі можливі методи, щоб заставити депутатів закривати очі на всю його недолугість в управлінні містом і приймати такі рішення, які потрібно для подальшого розкрадання міської казни.

Чомусь мовчить прокуратура, яка дала відповідь, що депутати прийняли бюджет ще в січні місяці, але не ясно чому він не виконується. Проте в прокуратурі мають час, щоб тягати депутатів на дачу свідчень по голосуванню. Як виявляється — депутат, по першому дзвінку мера, має звітувати перед прокуратурою про голосування на сесії.

На 26 грудня призначено розгляд справи по позову міського голови. Є варіант, що саме 26 грудня настане крах самоврядування в Україні. Якщо суд прийме рішення в задоволені позову мера, то скоро всі рішення різних рад будуть прийматися суддями, а не депутатами.



Немає коментарів:

Дописати коментар