середу, 23 листопада 2011 р.

Стадіон-привид, або де гроші на святкування 800-річчя Збаража?

Уже всі і забули, що давнє місто Збараж відсвяткувало своїх 800 років. Усе йде тихим ходом, усі в очікуванні зими... Рік, який передбачав для міста багато здобтків і надбань закінчується, а багато здобутків, що мало отримати місто на свій ювілей так і залишиться в спогадах збаражан і на різних урядових документах. 

Так, згідно розпорядження кабміну від 15 вересня 2010 р. №1844-р, було затверджено план заходів з підготовки та відзначення 800-річчя заснування м. Збараж Тернопільської області. Текст розпорядження тут.

Згідно цього розпорядження місто мало неабияк оновитися, реконструююватися, обзавестися очисними спорудами і полігоном для твердих побутових відходів. 

Якби там не було, але значну частину з цього переліку таки виконано. Деякі роботи і досі тривають, але чомусь ніхто не хоче сказати, чому місто так і не отримало очисних споруд? Чому не відремонтовані дахи будунків, які з року в рік йдуть під землю і будь-які інші ремонти потребують заміни даху? Де полігон для твердих побутових відходів?

Проте місто отримало грандіозний подарунок - стадіон. Стадіон, який не був передбачений в жодних планах чи бюджетах. Можливо, що на цей стадіон і документації ніякої нема, але якби там не було, але це є великий плюс, що в наш час без жодної копійки з бюджету з’являються такі от стадіони. Досі залишається не зрозумілим, чому не робилися в місті об’єкти, які були передбачені Кабінетом міністрів і чому залучалися учні до будівництва стадіону, який ніхто не постановляв робити і ніхто не приймав цей об’єкт після виконаних робіт. 

Також РДА не хоче відповідати, скільки грошей і на які об’єкти було витрачено. Вони вирішили, що їм простіше не відповідати на депутатське звернення і просто ігнорувати норми закону, ніж показати людям на що були потречені бюджетні гроші.



Тепер прийдеться провіряти, як ставиться до такого приховування витрат бюджетних коштів наша доблесна і всюдисуща прокуратура:



Треба чекати відповіді з прокуратури, може хоч за їх сприяння щось проясниться...

Немає коментарів:

Дописати коментар